Roliga sällskapsspel 2020

Även om sommaren inbjuder till mycket spelande är det kanske när höstmörkret lägger sig som det blir allra mest aktuellt. Vi älskar alla typer av spel och har idag valt att kika mot svenska sällskapsspel som kommit den sista tiden. Självfallet finns det väldigt många roliga spel online också, inte minst casino som många tycker om att spela på. Men ibland är det oslagbart att sitta tillsammans och spela ett fysiskt spel. Nedan kommer några av våra favoriter just nu!

sällskapsspel 2020

Ett snabbt och roligt spel är Absolut Överens, där det går ut på att de två lagkamraterna ska svara samma på frågor, som ibland kan vara väldigt udda. Perfekt för festen och akta så ni inte blir ovänner.

Ett liknande spel är Lika par leka bäst där man får rätt om man svarar samma som någon annan person. För att vinna måste man vara en av de två som först kommer till slutet av spelplanen, och då har ni två bevisat att ni är det perfekta paret.

Om du är mer intresserad av spel som handlar om allmänbildning har Världens Underverk kommit, ett kul spel där du får lära dig om just världens största underverk och placera ut dem på rätt ställen samt svara på frågor om dem. Lite smalt kan tyckas, men absolut roligt att testa på några gånger.

För de mer strategiskt lagda är Ticket to Ride alltid en riktig höjdare. Nu har det även utkommit i en barn-version om ni vill spela med hela familjen. First Journey, som denna utgåva heter, är lite enklare och snabbare men en perfekt instegsmodell för att barnen sedan ska kunna spela originalet.

Det kanske mest intressanta spelet, som inte påminner om något annat, är Konario. Här har du ett spel där du kommer få använda dina sinnen i jakt på vinsten. Genom att luka, se, smaka, höra och känna har du möjlighet att samla de kuber som till slut kan få dig att vinna spelet. Nytänkande och väldigt intressant spel att spela!

Hoppas du blir sugen på något av dessa spel, och annars har du ju alltid Renju att återgå till!