2017 års bästa Bordsspel!

2017 var ett riktigt bra år för olika bordsspel, och vi spenderade verkligen mycket  tid på att spela dem. Som vanligt varje år så ser vi en ökning av olika brädspels-släpp årets senare månader. Med derr sagt så älskar vi verkligen att göra listor här på Renju; så utan någon inbördes ordning; kommer här våra absoluta bordsspel-favoriter under året som gått.

Gloomhaven

Gloomhaven var förmodligen årets största brädspel, och spelet reste sig ur en en massiv våg av hype och förväntan för att surfa till toppen av både den strategiska och tematiska “toppspel” -listan under året som gick. Gloom haven tog hjälp av Kickstarter-backers tidigare i år, och responsen var så överväldigande positivt att en andra omgång av “crowdfunding” säkrade nästan 4 miljoner dollar för att kunna trycka upp spelet ännu en gång.

Azul

Azul är verkligen en bra deltagare för 2017 års bästa bordsspel. Spelet definierar “elegans” med sina djupa regler, underbara presentation och snabba spelrundor. Spelet visade sig också vara otroligt roligt – Azul är för övrigtmitt mest spelade nya spel under 2017.

Spirit Island

Vi såg först Spirit Island vid årets Gen Con , men på grund av spelets begränsade tillgänglighet; kunde vi precis nyligen nyligen lägga händerna på en en kopia. Efter en handfull sessioner kan jag rapportera att jag är förälskad i detta spel.

Spirit Island är som ett co-op-omvänt- Catan som spelar som en konstig och underbar “mash up” av Pandemic och Magic. Istället för att leka bosättare och bygga byar och vägar på en ny ö, tar man rollen som elementära andar som är ansvariga för att skydda öns olika landskap från de hämska angriparna – vilka kontrolleras av spelet själv. Öns infödingar finns där för att hjälpa dig att slå tillbaka när de kan, men det är för det mesta upp till dig och dina lagkamrater att skydda bosättarnas städer och få fler och bättre befogenheter som hjälper dig mot vinsten.

Sagrada

Att bygga äkta glasmålningar kanske inte låter som världens roligaste sak man kan göra i ett bordsspel; men faktum är att det är ett rent nöje i välden av Sagrada. I detta tärningsspel turas spelarna om att välja tärningar från en “pool” som finns tillgänglig varje runda och sedan slå dessa tärningar i “fönstret” som de bygger på ett personlig spelarkiv. Om du inte har hört talas om Sagrada är det ett vackert färgstarkt spel om glasmålningar; där du använder färgade tärningar för att “skapa” ditt mästerverk under 10 omgångar. Varje spelare har sitt eget fönster på ett bräde med ett rutnät och du startar spelet genom att välja ett kort som ska sättas in.